Om

Jag heter Viktor Axelsson, är 22 år gammal och läser för tillfället till byggingejör på Jönköpings Tekniska Högskola. Jag är snart klar, och har nu börjat leta efter jobb. I första hand letar jag efter ett jobb där jag kan få utlopp för min kreativitet. Jag har erfarenhet av AutoCAD, Revit, SketchUp och Photoshop och är ständigt intresserad av att utvecklas och lära mig nya tekniker och program.

Poträtt av Viktor Axelsson

Jag gick i grundskola i Smålandsstenar, gick sedan Teknikprogrammet i Gislaved, och nu senast Byggnadsutforming med arkitektur i Jönköping.

Jag har alltid tyckt om att rita och måla, och det är något visst med att lösa ett problem grafiskt. Min största framgång hittills är när jag vann första pris och hedersomnämnande i Ungdomens vårsalong på Jönköpings länsmuseum 2009. Jag lämnade in material jag gjort i kursen "Bild och form, fördjupning", sista året på gymnasiet utan några direkta förhoppningar, och utan att ha lämnat in innan. Klicka här för en länk till Muséets sida.

Nyligen klar med examensarbete på området värdemodeller och BIM, i samarbete med Landstingsfastigheter i Jönköping.

På fritiden har jag alltid något projekt på gång, för närvarande utvecklar denna webbplats, läser konstvetenskap och diverse annat smått och gott.

Områden jag tycker känns extra spännande är för närvarande utvecklingen av process och progamvara för BIM, och ekologiskt byggande. Även om den estetiska faktorn självklart alltid är lika intressant.

I korthet

Byggingenjör, intresserad av arkitektur och design. Tecknar, målar och fotograferar. Njuter när jag får resa eller vara ute i naturen och uppleva nya miljöer.

Jag har ritat och målat så länge jag kan minnas. Intresserad av det mesta som innefattar skapande. Jag har till exempel verkligen tyckt om att göra denna webplatsen och jag har lärt mig väldigt mycket då jag inte kunde varken html, css, java eller något om programmering alls innan.

Kontakta mig på kontakt@viktoraxelsson.se

 

Sida för hobbyprojekt

Här finns lite alster som jag inte passat in i portfolion, för tillfället mest photoshop-kreationer.
Klicka här >>